Deel dit artikel
-

Bol.com test levering binnen twee uur

Bol.com begint een test waarbij het orders binnen twee uur na bestelling wil kunnen afleveren. Daarnaast houdt het een proef met fietsfabrikant Union voor levering en afstelling bij lokale fietsenmakers.

“Voor het einde van het jaar beginnen we hiermee in een beperkt gebied”, aldus algemeen directeur Huub Vermeulen van bol.com vanochtend op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

“We zullen de voorraad zo dichtbij de klant als mogelijk brengen en de bezorging helemaal CO2-neutraal verzorgen”, wat ook inhoudt dat er ook elektrische fietsen worden ingezet. Vermeulen vertelde niet met welke logistiek partner dit wordt gerealiseerd. Vaste partner PostNL rijdt alleen in Amsterdam met fietsen.

De tweeuursbezorging moet uiteindelijk geen bijzondere feature zijn, maar gewoon een van de vele logistieke opties waaruit de klanten kunnen kiezen. Vermeulen omschrijft het als een puzzelstukje dat precies in de agenda zijn klant moet vallen.

Klanten van bol.com Select betalen niets voor een tweeuurslevering.

Vanochtend in Utrecht deed de CEO van bol.com nog een aankondiging, een die zich meer in het dienstendomein afspeelt.

Binnen een à twee maanden start hij met fietsfabriek Union een proef met het online verkopen van fietsen. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat de aflevering anders dan anders is. Kopers krijgen van Union niet een platte doos met daarin een fiets thuisbezorgd die ze zelf in elkaar moeten zetten. De order wordt afgeleverd bij een lokale fietsenmaker. Deze verzorgt ook de afstelling en krijgt in zijn winkel direct de mogelijk om te upsellen aan de omnichannelklant.

Vermeulen gaf verder een aanvulling op de jaarcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize. Dat rapporteerde voor bol.com een (consumenten)omzet van 1,6 miljard euro, wat een groei betekent van 29,8 procent. “Meer dan een derde van de verkopen wordt gerealiseerd door onze negentienduizend verkooppartners. Hun omzet steeg vorig jaar met 75 procent.”

Deel dit bericht

2 Reacties

EVDP

Ik vraag me af welke producten van BOL.COM nu zo urgent kunnen zijn dat iemand ze binnen 2 uur wilt hebben … Iemand?

Je moet dan ook op het aflever adres aanwezig zijn en dan stel ik me voor dat als het zo urgent is dat je het zelf ruim binnen die 2 uur ergens hebt gekocht. Ik mis de meerwaarde.

Erwin Boogert

Ben zelf wel benieuwd naar waar het kernassortiment uit zou bestaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond