Deel dit artikel
-

bol.com verwacht verkoopexplosie tijdens Singles Day

bol.com zet dit jaar stevig in op Singles Day komende zondag. De verwachting is dat Nederlanders die dag bijna drie keer zoveel artikelen zullen aanschaffen bij bol.com dan in 2017.

De online winkel haalde in 2017 het fenomeen voor het eerst naar ons land, al werd de van oorsprong Chinese verwendag van Alibaba wel aangepast voor de Nederlandse markt.

Singles Day werd voor bol.com een van de drukste dagen van het jaar: binnen 24 uur werden er tienduizenden artikelen verkocht. Vooral make-up, parfum, cd’s en films waren populair. Zo ging er meer dan vier keer zoveel parfum en make-up over de toonbank dan op een gemiddelde andere dag. Onder de 21.000 handelaren bij bol.com is de animo groot, zo laat de Ahold-dochter weten.

bol.com verwacht dat Singles Day dit jaar ook overwaait naar België. De retailer belooft ook daar kortingen op duizenden ‘ultieme verwenartikelen’, zoals verzorgingsproducten, seksspeeltjes, games, koptelefoons, (kook)boeken, sieraden, horloges en sneakers.

bol.com haalt hoogleraar Kitty Koelemeije van Nyenrode Business Universiteit aan, die zegt dat enorme schaal waarmee de dag vanuit Azië inmiddels wereldwijd plaatsvindt consumenten ook in Nederland nieuwsgierig maakt naar Singles Day.

Deel dit bericht

8 Reacties

J

Handig om de datum er bij te zetten wanneer dit is,

Pim

@J, naar mijn weten is dit aanstaande zondag 11 november.

Jan Libbenga (Emerce)

Zoals ook meteen in de inleiding staat

Stefan - Leadsupply

Hmmm zondag 11/11… Ik denk niet dat er in Brabant op die dag iets anders dan bier gekocht gaat worden. Zou daar rekening mee gehouden zijn? 😉

C

Singels day is 11-11 omdat de datum alleen uit 1 bestaat….

Mieke

Singlesday… weer zo’n commerciele bullshit reden om de prijzen even flink op te hogen om daarna te zeggen dat je een flinke korting krijgt.

Kees

O. Dus op tweede kerst dag ga je naar de woonboulevard en op 11/11 ga je – althans als single – digitaal naar bol.com. En op die dag ben je nieuwsgieriger naar wat er op de bol.com site te vinden is dan op andere dagen? Oftewel: marketeers hebben weer wat onzinnigs verzonnen. Gelukkig ben ik tamelijk ongevoelig voor marketing. Hooguit doe ik precies wat ze juist niet willen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond