Deel dit artikel
-

Bont gezelschap innovators wint Accenture Innovation Awards

Quizapp Knowingo, de bankloze beurs Nx’change en Internet of Things minisatelliet Intelligent Enterprise behoren tot de winnaars van de Accenture Innovation Awards 2017. De onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt om nieuwe innovatieve concepten en oplossingen in de Nederlandse markt te erkennen.

In alle elf categorieën ontvingen de winnaars naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 25.000 euro, te besteden aan diensten van de verschillende partners van het evenement.

De publieksprijs ging naar Pabbl. Smartphonegebruikers ontvangen via de Pabble-app advertenties op het vergrendelscherm van hun smartphone.

Dit zijn enkele van de winnaars die tijdens de Accenture Innovation Awards op 27 oktober bekend zijn gemaakt:

Safe & Secure Society: Mine Kafon. Hassani Design wil met verschillende projecten wereldwijde problemen oplossen. Landmijnen is daar één van. De drone Mine Kafon spoort landmijnen op en maakt ze onschadelijk.

Future Food Solutions: Asparagus Harvesting Robot. Deze slimme robot van Cerescon is in staat geautomatiseerd witte asperges te oogsten; iets wat tot voor kort nog handmatig moest.

Skills to Succeed: Knowingo. Een quiz-app, voor bedrijven op maat te maken, met vragen over bijvoorbeeld productinformatie.

ScheduleFinancial Services Reinvented: Nx’change. Een beurs die bedrijven en beleggers samenbrengt zonder tussenkomst van een bank. Deze particuliere beurs richt zich op kleinere bedrijven en staat onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank.

Health & Wellbeing: MOMALA-app. Deze app detecteert malaria-parasieten in een bloedmonster. Door middel van fotografie en deep learning is de app in staat in een mum van tijd te bepalen of het bloed besmet is.

Intelligent Enterprise: Magnitude Space. Deze minisatelliet draait om de aarde om een wereldwijd netwerk aan te bieden voor Internet of Things-sensoren. De satelliet communiceert via de uhf-band en helpt bedrijven hun producten of ladingen te monitoren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond