Deel dit artikel
-

Boober.nl op zwart

Boober, een site waar particuliere geldzoekers en particuliere geldschieters bij elkaar worden gebracht, is niet meer te bereiken. Eerder gaf directeur Ilse Smulders nog toe dat ‘peer-to-peer-lenen geen doorslaand succes is’.

De marktplaats van Boober bleef al een tijd angstvallig leeg. Directeur Smulders was in november nog bereid commentaar te geven. Zij moet de bui hebben zien hangen toen ze liet weten dat de aandeelhouders zich beraadden hoe verder te moeten. Niet alleen Smulders is momenteel onbereikbaar, ook de aandeelhouders geven niet thuis.

Onder meer oprichter van computermaker Tulip, Franz Hetzenauer, heeft een belang in de geldleensite. Een andere aandeelhouder is Detron-oprichter George Banken en een van de investeerders uit het televisieprogramma Dragons Den.

Weblog Hyped houdt de site kritisch in de gaten en zette al eerder kanttekeningen bij de levensduur van het web 2.0-intiatief. Richard van den Toorn, die de 1.200 uitleners bij Boober vertegenwoordigt, bevestigt de chaos in dagblad De Pers.

Sinds september ziet online leenmarktplaats Boober de bezoekcijfers aan de site afzwakken. "De uitleners houden met de economische neergang de hand op de knip. Zij brengen hun geld niet meer naar een dergelijke leensite. Peer-to-peer-lenen staat onder druk, Boober ook", aldus Smulders in november.

Een credit rating varieert van AAA tot en met D, waarbij AAA het laagste risicoprofiel aangeeft. Bij een rating lager dan D kon er geen lening worden aangevraagd bij Boober.

Boober was de eerste Nederlandse online marktplaats waar particulieren zonder tussenkomst van een bank geld kunnen lenen en uitlenen. Het controversiële systeem werkte na oprichting lange tijd zonder vergunning van de Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die vergunning werd vorig jaar oktober verleend.

Deel dit bericht

1 Reactie

Steve

Heeft iemand enig idee hoeveel geld deze investeerders in zo'n project steken? Ik waardeer al het optimisme maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er ontzettend veel flopt. Wat zou het percentage internetflops zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond