Deel dit artikel
-

Boodschappen bestellen in het vliegtuig: Transavia en AH testen Appie Fly

Albert Heijn en Transavia hebben een proef gedaan met het afhalen van een boodschappenpakket bij terugkeer van vakantiegangers op Schiphol. Dit idee is ontstaan op basis van gezamenlijk onderzoek naar waar reizigers tegen aanlopen als ze terugkomen van vakantie.

Volgens een woordvoerder van Transavia is de samenwerking een initiatief van de innovatielabs van AH en Transavia. Zij hebben een Google design sprint georganiseerd om te onderzoeken welke gezamenlijke proposities er ontwikkeld kunnen worden.

Uit het onderzoek naar de behoeften van de reiziger bij thuiskomst kwamen twee dingen naar voren, zegt een woordvoerder van AH: weer in het dagelijks ritme komen en een lege koelkast. “Voor de lege koelkast kwamen wij op het idee van een ‘Welkom Thuis Box’, direct op te halen na aankomst op Schiphol. In maart hebben we een aantal tests gedaan: het bestellen van zo’n box voor vertrek of tijdens de terugvlucht. De eerste resultaten waren positief, we zijn het idee nu verder aan het uitwerken.”

Het feit dat de box tijdens de terugvlucht kan worden besteld, doet vermoeden dat er wifi aan boord beschikbaar wordt gesteld. Die service biedt Transavia nu nog niet aan. Zowel de luchtvaartmaatschappij als AH wil echter nog niets zeggen over de technologie die wordt gebruikt of ontwikkeld voor Appie Fly.

De ‘vliegende service’ past bij de proeven die AH doet om in de diverse behoeften van klanten te voorzien, stelt de woordvoerder desgevraagd. “Rappie is een instant behoefte, voor klanten die direct iets nodig hebben. Ah.nl en appie zijn meer voor de geplande boodschappen. En Appie Fly is een geplande behoefte gecombineerd met gemak: de lege koelkast na vakantie wordt opgelost doordat klanten vanaf de luchthaven een box met essentiële producten kunnen meenemen voor de eerste momenten na thuiskomst.”

Overigens zijn er op Schiphol Plaza drie vestigingen van AH: twee AH to go’s (dagelijks geopend van 07:00 uur tot 22:00 uur) en een grote AH-supermarkt (geopend van 05:00 uur tot 00:00 uur).

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Crombag - Coriotravel

Transavia zou beter eerst eens kunnen nadenken hoe ze hun gasten het aangenaam aan boord kunnen maken en niet de meest onpersoonlijke service van de wereld aan te bieden. Gewoon eens de verantwoordelijke op en neer laten vliegen met Emirates naar Dubai of met Germania simpel van Dusseldorf naar Paphos. Een fatsoenlijke kop koffie en een simpel maar lekker broodje kaas doen wonderen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond