Deel dit artikel
-

Boodschappen-app Gorillas bevestigt nieuwe investeringsronde

De Berlijnse start-up Gorillas krijgt 240 miljoen euro om zijn boodschappen-app verder uit te rollen in Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en activiteite op te starten in Frankrijk.

Met dat bericht bevestigt de onderneming de geruchten die sinds vorige week de ronde doen. De investeerders in deze tweede grote ronde (zogeheten Series B) zijn Coatue Management, DST Global, het Chinese Tencent, Greenoaks, Fifth Wall en de reeds zittende investeerder Atlantic Food Labs.

In iets meer dan tien maanden is Gorillas uitgebreid naar meer dan twaalf steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Londen en München. Verder heeft de start-up al meer dan veertig kleine fulfilmentcenters geopend. Het heeft duizend bezorgers in dienst.

Gebruikers hebben toegang tot meer dan 2000 essentiële artikelen, veelal levensmiddelen, voor een vast bezorgtarief van 1,80 euro bovenop de normale prijs. Het bedrijf wil daarmee tegemoet komen aan een nieuw soort consumentengedrag Need-Order-Get. De belofte is dat orders binnen tien minuten worden bezorgd.

Momenteel is de app ook beschikbaar in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn er meer dan veertig zogheten micro-fulfillment centers geopend.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om verdere groei te stimuleren en vestigingen te openen in meer dan tien landen en meer dan vijftig steden, waaronder Parijs. Ook wordt de oversteek naar de VS overwogen.

Het FD berichtte afgelopen weekend dat vergelijkbare concepten staan te trappelen om in Nederland aan de slag te gaan. Flink is een andere Duitse die hierheen komt, Dija, Weezy en Zapp uit Engeland hebben hetzelfde idee en ook het Turkse Getir treft voorbereiding voor toetreding tot de Nederlandse markt.

Waar DST en Greenoaks meer financiële investeerders zijn, is Tencent eerder een houdstermaatschappij. Het participeert voor langere duur in vele tientallen bedrijven. In het e-commercedomein heeft het in Europa geen serieuze positie, als WeChat Pay buiten beschouwing wordt gelaten. En ook dat is hier enkel bekend via en voor Chinese toeristen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond