Deel dit artikel
-

Boodschappendienst Gorillas start in Amsterdam

De stevig gefinancierde razendsnelle boodschappendienst Gorillas is van start gegaan in de Amsterdamse buurt De Pijp en wil snel elders in het land uitbreiden.

Woensdag stapten de eerste bezorgers van Gorillas op de fiets om de boodschappen van omwonenden in een winkelmandje te doen en binnen tien minuten thuis te bezorgen. Het werkt vanuit eigen lokale magazijnen en verkoopt tegen prijzen die concurreren met de normale winkeltarieven. De prijs voor bezorging is 1,80 euro.

Nederland is de eerste markt buiten Duitsland waar de start-up aan de slag gaat. Met recent aangetrokken venture capital, 36 miljoen euro van het Amerikaanse Coatue, wil het zijn verdere expansieplannen financieren. Tegen de zomer van 2021 wil Maximilien Hubot, verantwoordelijk voor buitenlandse groei, in vijftien steden actief zijn vanuit zestig fulfillcentcentra in Europa.

Gorillas, een idee van Kağan Sümer en Jörg Kattner, ging in mei van dit jaar van start in Berlijn en Keulen. Daarbij werd het financieel gesteund door Atlantic Food Labs, dat 1,2 miljoen euro investeerde. De leiding van het nog prille bedrijf heeft managementervaring bij Rocket Internet, HelloFresh en Deliveroo.

Afgelopen week breidde de start-up ook zijn bezorggebied op zijn Duitse markten uit.

Om de Nederlandse lancering te begeleiden, houdt het bedrijf reclameacties op Google en met digitale kortingsbonnen.

De onderneming heeft alle 450 bestuurders van de elektrische fietsen op de loonlijst staan.

Deel dit bericht

4 Reacties

Gerard van der Kaaij

Kan ik ook bestellen zonder app?

Marion

Wanneer komen jullie in rotterdam???

Bianca - Wanka s winkeltje

Bezorgen julle ook in uithoorn?

El - Hone

Wanneer bezorgen jullie in Rotterdam Zuid?
En hoeveel moet ik besteden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond