Deel dit artikel
-

Booking Holdings boekt recordomzet

Booking Holdings realiseerde in het derde kwartaal een 29 procent hogere omzet van 8,1 miljard dollar. Het handelsresultaat bedroeg 2,7 miljard. Het zijn de beste resultaten tot nu toe.

Het bedrijf meldde dat de nettowinst in het derde kwartaal meer dan verdubbelde tot 1,67 miljard, of 41,98 dollar per aandeel, vergeleken met 769 miljoen, of $ 18,60 per aandeel, in de periode een jaar geleden.

De brutoboekingen van Booking, met merken als Kayak en Priceline, kwamen uit op 32,1 miljard, 36 procent meer dan een jaar eerder. Er werden 31 procent meer hotelkamers geboekt, namelijk 240 miljoen.

Net als Airbnb, die gisteren zijn resultaten publiceerde, profiteerde Booking van de aantrekkende reismarkt.

De financiële resultaten  in het tweede kwartaal toonden al een sterk herstel van extreem moeilijke omstandigheden tijdens de coronapandemie.

Booking verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal jaar op jaar zal stijgen en dat de aangepaste Ebitda boven de 1,4 miljard dollar zal uitkomen. Analisten voorspellen een winst in het vierde kwartaal van 22,79 dollar per aandeel op een omzet van 3,9 miljard dollar en een Ebitda van 1,22 miljard dollar.

Het bedrijf sluit ondanks de goede resultaten wel een call center in Grand Rapids (Michigan) met 200 werknemers.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond