Deel dit artikel
-

Booking vestigt record met maandelijkse overnachtingen

Online reisbureau Booking Holdings heeft in januari een nieuw record gevestigd voor maandelijkse overnachtingen. Eerder meldde ook Airbnb een sterk toenemende vraag naar overnachtingen.

Booking boekte meer dan 95 miljoen overnachtingen in januari 2023, een stijging van 10 miljoen ten opzichte van het vorige record in mei 2022 (pdf).

De omzet van het bedrijf achter Booking.com en KAYAK steeg in het vierde kwartaal met 36 procent op jaarbasis tot 4 miljard dollar. De winst liep met 46 procent op naar 957 miljoen.

De brutoboekingen voor het kwartaal stegen met 44 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 27,3 miljard.

Over het hele jaar boekte Booking een record van 17 miljard dollar, 13 procent meer dan in 2019.

Het Europees Parlement werkt intussen aan nieuwe regels voor de afdracht van gemeentelijke toeristenbelasting door boekingsplatforms zoals Airbnb en booking.com. Zij moeten straks hun administratie openen voor overheden en toezichthouders. Zo kan worden voorkomen dat kamerverhuurders en hotels de gemeentelijke heffingen ontduiken. GroenLinks-Europarlementariër Kim van Sparrentak is benoemd tot ‘rapporteur’ voor deze nieuwe Europese regelgeving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond