Deel dit artikel
-

Booking-baas: Europa hindert techwereld

De Europese Commissie blokkeert de overname van eTraveli en hindert daarmee het concurrerend vermogen de Europese techwereld.

Dat zegt althans Glenn Fogel in een interview met de Financial Times. Het vraaggesprek beoogt druk te zetten op de politiek-economische besluitvorming in Brussel.

De traveltopper betoogt dat als techbedrijven geen groeiovernames mogen doen, dat het Europese tech ecosysteem minder concurrerend wordt dan dat in de VS of elders in de wereld.

De Europese Commissie blokkeert de overname van eTraveli door Booking.com. De transactie vertegenwoordigt een waarde van 1,6 miljard euro. Engeland en de VS gaven groen licht voor de voorgenomen overname. Booking.com zou een te grote marktmacht krijgen als het eTraveli overneemt.

Booking Holdings heeft een ietwat andere positie in Europa dan de meeste andere techplatformen. Het bedrijf is namelijk een van de platformen die volgens de Digital Services Act zwaarder gereguleerd is dan kleinere online diensten. Juist vanwege zijn omvang heeft het meer verplichtingen.

ETraveli is een technologiebedrijf dat helpt vliegtickets online boeken bij bedrijven als Gotogate, Mytrip, Google Flights, Skyscanner en Kayak. Fogel wil zijn boekingssites uitbreiden met die technologie en zelf tickets kunnen verkopen.

Booking gaat het Europese besluit aanvechten.

Foto: BTO (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond