Deel dit artikel
-

Booking.com gaat huisjes verhuren

Booking.com gaat internationaal bemiddelen bij het verhuren van particuliere huisjes en richt daartoe een apart label op: Villas.com.

Hiermee betreedt het Amsterdamse bedrijf, onderdeel van het Amerikaanse Priceline, een nieuwe markt. Voor de reeds bestaande nationale en internationale partijen in dit segment vormt de nieuwkomer een geduchte concurrent met grote slagkracht en expertise op de travelmarkt.

Eind vorige week werd Villas.com zonder daar enige ruchtbaarheid aan te geven gelanceerd. De site ging live met een aanbod van iets meer dan honderdvijftigduizend huisjes in elf overwegend Europese landen. Eigenaren die hun vakantiehuizen te huur aanbieden kunnen zich ook melden om hun woning te laten opnemen in de index. Dat kost geen geld, maar enkel een commissievergoeding wanneer er daadwerkelijk een boeking plaatsvindt.

Domeinnaamblog.nl meldt dat sinds Booking.com zeker sinds juli 2013 al bezig is met het opkopen van relevante domeinnamen, mede om eventuele domeinkapers buiten de deur te houden. Lange tijd was niet bekend wie de kopende partij was van de villa.-domeinen, maar dat blijkt nu de Nederlandse boekingsgigant te zijn.

Het blog heeft ook de directe link tussen Villas.com en Booking.com weten te leggen. Het logo van de villasite blijkt namelijk een geregistreerd beeldmerk van Booking.

Anders dan Booking.com heeft Villas.com geen mobiele apps.

De nieuwe huisjessite is een manier voor Booking.com om zijn aanbod aan de reizende consument te diversificeren. Het ziet ernaar uit dat het bedrijf op afzienbare termijn concurrentie krijgt van Google. De zoekgigant heeft namelijk een licentie genomen op de technologie van Room 77 waarmee zijn gebruiker op vast en mobiel internet makkelijker hotelkamers kunnen gaan boeken.

Google heeft al een stevige voet aan de grond in de reismarkt. In 2010 legde het zevenhonderd miljoen dollar op tafel om ITA te kopen, een van de grote dataleveranciers aan (online) verkopers van vliegtickets.

Foto: Bart Speelman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond