Deel dit artikel
-

Booking.com start bouw nieuwe campus

Booking.com is begonnen met de bouw van zijn nieuwe campus aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam.

Naast een kantoorruimte voor 4000 medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd, zal het terrein van 72.500 vierkante meter ook multifunctionele faciliteiten bieden die beschikbaar zijn voor een breder publiek.

Verschillende toonaangevende technologiebedrijven hebben zich de afgelopen jaren in het gebied gevestigd, zoals TomTom. De campus Booking.com ligt pal naast de Openbare Bibliotheek.

Er wordt verwacht dat er in totaal 2,3 miljoen manuren zullen worden besteed aan de constructie van het project, met een gemiddelde van 200 mensen die drie jaar lang dagelijks aanwezig zullen zijn en ongeveer 450 mensen tijdens de piekperiodes.

De 1200 betonnen pilaren die dienen als fundering van het gebouw hebben een totale lengte van 20 kilometer, gelijk aan de afstand tussen Amsterdam en Haarlem. De hoeveelheid staal die wordt gebruikt voor de bouw van de campus staat gelijk aan een halve Eiffeltoren.

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Hier is maar weinig “campus” aan. Tis gewoon een nieuw kantoorgebouw. Stoerdoenerij met woorden. Typisch… En misschien een kantoor voor veel mensen, maar dan is de AFAS Experience die in aanbouw is in Leusden veel meer een echte campus a la Google dan dit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond