Deel dit artikel
-

Bordspel Stratego gaat online

Het Amsterdamse Keesing Games heeft een sociale online versie van het klassieke bordspel Stratego ontwikkeld, via een website, Facebookpagina en een betaalde iPad-app.

Stratego is oorspronkelijk een Nederlands bordspel dat sinds 1958 door Jumbo wordt uitgegeven. Bij Stratego staan er twee legers (bestaande uit veertig stukken) in verschillende rangen tegenover elkaar en is het de bedoeling dat het vaandel van de tegenstander wordt veroverd.

Keesing Games heeft licentie van Jumbo, zo vertelt het bedrijf aan Emerce.

Het sociale element zit hem in het feit dat spelers met elkaar kunnen chatten. Daarmee wordt de ervaring van een echt bordspel nagebootst. Het spel kan ook nog in verschillende modi worden gespeeld. In de iPad-app kunnen onder meer Battle Coins worden gekocht waarmee spelers over meer mogelijkheden beschikken.

Het onlinespel is sinds oktober gespeeld met achttienduizend gebruikers, maar is nu voor iedereen toegankelijk. Die eerste gebruikers werden aangezocht met behulp van de Duitse social online gaming-site SpielAlfe.de en andere partners. Nederland, Duitsland en de VS zijn de belangrijkste markten.

Voor Keesing Games moet Stratego de volgende klapper worden. Op dit moment wordt vooral verdiend met het onlineplatform Zigiz. Grootste aandeelhouder in het bedrijf is de Telegraaf Media Groep.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn Tjho

Das best snel geschakeld door Jumbo

Jan

waardeloos die moderne afbeeldingen….zou een keuze moeten zijn voor de speler welke afbeeldingen te gebruiken. De “echte/originele” ipv die onduidelijke nieuwe mennekes. Ik hou het bij Grtavon.de

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond