Deel dit artikel
-

Boston Dynamics begint verkoop van robothond Spot

Boston Dynamics, ooit onderdeel van Google moeder Alphabet, is officieel begonnen met de verkoop van zijn vierbenige robothot Spot, die onder meer trappen kan lopen. Het is de eerste keer sinds de oprichting in 1992 dat het Amerikaanse bedrijf zijn technologie direct aan eindgebruikers levert.

‘We zijn van plan om volgend jaar ongeveer duizend Spots te produceren, maar kunnen dat verhogen op basis van de vraag’, vertelde een woordvoerder van Boston Dynamics aan VentureBeat.

Als gevolg van de virusuitbraak is de belangstelling voor autonome technologieën zoals drones en robots sterk toegenomen. In april heeft Boston Dynamics haar toolkit voor robotica voor de gezondheidszorg reeds open source gemaakt.

Belangstellenden kunnen maximaal twee Spots kopen via het winkelportaal van Boston Dynamics. Bedrijven zullen contact moeten opnemen met het verkoopteam over grotere aankopen.

De Spot Explorer developer kit, met onder meer batterijen en batterijlader, gaat 74,500 dollar kosten en kan worden besteld shop.bostondynamics.com.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond