Deel dit artikel
-

Botendeelsite Barqo verzekert met Centraal Beheer

De Nederlandse botendeelsite Barqo sluit een samenwerking met Centraal Beheer waardoor booteigenaren gerust, want verzekerd, hun boot via de site kunnen verhuren aan derden.

De verzekering is vanaf 1 juni beschikbaar voor alle aangeboden vaartuigen op Barqo. Met de verzekering beantwoorden de partijen de veelgestelde vraag naar aansprakelijkheid.

Vanuit bedrijfsmatige optiek wil de botendeelsite hiermee een drempel wegnemen voor eigenaren van boten en sloepen. Zij moeten zich nu minder geremd voelen hun vaartuigjes via internet te gelde te maken via verhuur. Immers, zo zou onderzoek uitwijzen, bootjes liggen doorgaans negen van de tien dagen ongebruikt stil in het water.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

De zogeheten deeleconomie staat vandaag extra in het nieuws, omdat er vanuit Brussel nieuwe richtlijnen worden gepubliceerd. Hiermee wil de Europese Commissie olie in de machine druppelen van de on-demandeconomie. Dat moet ertoe leiden dat er eenduidiger regels komen over het via internet commercieel aanbieden van diensten als Uber en Airbnb.

Centraal Beheer verzekert naast gedeelde boten ook auto’s die via Snapcarr worden gedeeld.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond