Deel dit artikel
-

Botendeelstartup Barqo haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op

Het Nederlandse botendeelplatform Barqo haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op. De Amsterdamse startup kan met deze investering onder leiding van internetondernemer Jelle Hoffenaar nog meer huurders en verhuurders aantrekken.

De Airbnb voor boten, zo noemt Hoffenaar, medeoprichter van webregio en dichtbij.nl, het Amsterdamse platform. De interesse komt niet uit de lucht vallen. Hoffenaar is ook betrokken bij het bekende autodeelplatform Snappcar. De overige investeerders zijn overigens niet bekend gemaakt.

Op Barqo.nl kunnen huurders zoeken, vergelijken en boeken. Huurders besparen 10 en 25 procent op de kosten van hun boot in vergelijking met traditionele huurmarkt.

Op dit moment groeit de Barqo-gemeenschap met 30 procent per maand. In het hoogseizoen werden gemiddeld 500 boten per maand verhuurd in Nederland. De marktpotentie is echter veel groter. Het aantal geboekte bootvakanties in Nederland ligt rond de 358.000.

De investering zal gebruikt worden voor de verdere Nederlandse en Europese uitrol. Barqo opereert nu vooral  in Amsterdam. Er kunnen al wel boten in Frankrijk, Kroatië, Spanje, Griekenland en Turkije geboekt worden, maar men wil alle Europeanen de mogelijkheid bieden om via Barqo een boottrip of -vakantie te boeken.

Barqo werd in 2014 opgericht door Floris van Hoogenhuyze (Marketing en Communication), Thijs Janssen (Strategy en Technology), Sebastian de Groot (Operations en Finance) & Dennis van Kappen ( Lead developer/ CTO). Recentelijk is Klaas Vermeulen aan het team als partner toegevoegd, de voormalig Olympisch hockey-international is fulltime verantwoordelijk voor de Business Development.

Deel dit bericht

7 Reacties

René Boerdam

Ik ben benieuwd!
Wellicht kan ik iets voor jullie betekenen.

Chris

Well done guys ?

Sem

Ik dacht even dat ik op de development site van airbnb was beland. De versie met bugs en issues zeg maar.

Peter

@Sem ik denk dat dit komt omdat ze dit script gebruiken https://www.zoplay.com/web/rental-booking-script/ zoek de verschillen met http://dev.barqo.nl

Sem

@Peter haha. Lekker hoor. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Alleen ja, niet echt heel goed gejat helaas.

Carla Suijkerbuijk

Super gaaf. Van Harte gefeliciteetd!

Mathew Bairstow

Goed gedaan mannen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond