Deel dit artikel
-

Botnethoster KV Solutions lijkt definitief uit de lucht

Het Nederlandse hostingbedrijf waar de politie vorige week dinsdag een inval heeft gedaan om vijf botnetservers offline te halen blijkt KV Solutions uit Middelburg te zijn.  Dat zegt Troy Mursch van Bad Packets tegen ZDNet die het hostingbedrijf al langer identificeerde als bron van botnets.

Het gros van de malware die via het hostingbedrijf werd verspreid werd ingezet voor DDOS aanvallen. Onder meer op Unisoft en webwinkel Wish.

Om die DDOS aanvallen uit te voeren werden routers van Huawei, ASUS en CPON, evenals kabelmodems van ZTE, geïnfecteerd.

KV Solutions profileerde zich als bulletproof hoster, oftewel een hostingbedrijf dat geen vragen stelt aan zijn klanten. De beheerders zouden klachten ‘sarcastisch’ hebben genegeerd.

De twee eigenaren, die vorige week zijn aangehouden, hebben behalve KV Solutions BV ook nog Lifehosting BV, Bos IT Holding BV, Kreikamp IT Holding BV KBIT Holding BV. De sites van KV Solutions en  Lifehosting uit Veendam zijn offline gehaald. Hoeveel klanten door de sluiting gedupeerd zijn geraakt is niet bekend.

Angelo Kreilamp was eerder eigenaar van Elitehosting, een bedrijf dat in 2017 naar verluidt wegens ruzie plotseling zou zijn gestopt. In een forum over hostingbedrijven meldt een gedupeerde dat ‘Angelo er vandoor is en het datacentrum heeft vernield conform mijn info’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond