Deel dit artikel
-

Bouwens& laat kandidaten solliciteren via WhatsApp

Bouwens& biedt werkzoekenden voortaan de mogelijkheid om te solliciteren via WhatsApp. De facilitaire dienstverlener maakt het zo voor mensen makkelijk om snel te reageren op vacatures.

Videosollicitatie is volgens bouwens& de toekomst voor recruitment. Een video toont niet alleen beelden van de kandidaat. Het biedt iemand de mogelijkheid om kwaliteiten te laten zien en horen die op papier niet of minder tot hun recht komen, zoals communicatie, uitstraling en motivatie.

Via WhatsApp kan een kort videobericht met een persoonlijke reactie op een vacature direct naar het mobiele nummer van de recruiter verstuurd worden. Deze aanpak geeft de recruiters (letterlijk) een beter beeld van de kandidaat.

Kandidaten kunnen op ieder moment en vanaf iedere locatie met hun smartphone een video van zichzelf opnemen en inzenden. Vervolgens bekijkt een recruiter de videoboodschap en besluit hij of zij direct om de kandidaat al dan niet uit te nodigen voor een gesprek.

De onderneming biedt van oorsprong chauffeursdiensten aan voor CEO’s en directeuren die hun reistijd willen omzetten in werktijd. Inmiddels heeft bouwens& zich verbreed naar receptiediensten, beveiliging en facility management.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond