Deel dit artikel
-

bpostgroup verwerft alle aandelen van Active Ants, oprichters vertrekken

bpostgroup verwerft alle aandelen van Active Ants, het Nederlandse bedrijf dat geautomatiseerde e-fulfilment voor online shops verzorgt. De transactie werd op 21 augustus 2023 ondertekend.

De acquisitie past in het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in 2018 zijn aangegaan. De missie blijft dezelfde: het ondersteunen van de e-commerce activiteiten van webshops door end-to-end oplossingen aan te bieden.

Door innovatieve oplossingen aan te bieden op vlak van stockage, het afhandelen van online aankopen en verpakkingen, heeft Active Ants volgens het moederbedrijf een aanzienlijke voorsprong genomen voor de efficiënte verwerking van online bestellingen.

Het bedrijf, dat in 2010 in Nederland het licht zag, kent een sterke groei. Active Ants is op dit moment present met vijf locaties verspreid over vier landen (Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). In België is de vestiging in Willebroek in april vergroot, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag om logistieke ondersteuning te bieden aan webshops. Het bedrijf verwerkt miljoenen pakjes voor webshops uit verschillende sectoren.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalige directeurs van Active Ants, verlaten het bedrijf maar verzekeren de overgang. Bram Blondé wordt de nieuwe CEO van Active Ants.

Philippe Dartienne, CEO a.i. bpostgroup, zegt: ‘Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie. We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Vandaag zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond