Deel dit artikel
-

Brabantse partijen en internationale spelers realiseren internationale gaminghub

Breda kan een wereldspeler op gaminggebied worden. Met die boodschap tekende Olivier Dauba, Vice-President bij het grote gamebedrijf Ubisoft, een intentieovereenkomst om het ecosysteem in Breda en Brabant op het gebied van gaming te versterken.

De videogamesector is de grootste entertainmentsector ter wereld, en er is veel vraag naar kennis over toegepaste videogametechnologie. Ook in andere sectoren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van technologieën als Virtual en Augmented Reality, simulaties en digital twins.

Een belangrijk onderdeel van het ecosysteem wordt de Video Game Accelerator 2.0 op de zogenoemde BUas campus (Breda University): een gebouw met ‘state-of-the art’ productiefaciliteiten. In labs werken studenten aan hun eigen games om deze vervolgens te vermarkten tot gaming startups. Onderzoekers kunnen er werken aan toegepast onderzoek voor de verdere ontwikkeling van videogametechnologie. Daarnaast zijn er demonstratiefaciliteiten en wordt de Accelerator een ontmoetingsplaats voor lokale, regionale en internationale bedrijven die uit de gamingindustrie komen of gebruik willen maken van de kennis en kunde uit deze sector.

Naast het fysieke Accelerator gebouw willen de samenwerkende partijen ook een internationaal ecosysteem opbouwen op het gebied van gaming. Dat betekent dat ze aan de slag gaan om internationale studio’s en strategische partijen aan te trekken en dat studenten en ander talent na hun studie gestimuleerd wordt om verder te werken aan hun eigen games en startups. De Stichting Breda Game City gaat samen met partners aan de slag om ook een cultuur van video gaming in de regio te bevorderen met events, marketing en kennisuitwisseling. Daarnaast moet een fysieke hub de industrie toegankelijker maken voor publiek, met workshops en evenementen met maatschappelijke relevantie.

Ubisoft Europe, een van ’s werelds grootste game developers, verleent met de ondertekening steun aan het initiatief. Vice-president Olivier Dauba: “De kwaliteit van het gameontwikkelonderwijs bij BUas is breed bekend. We denken daarom graag mee in de realisatie van Video Game Accelerator 2.0 en gaan kijken hoe we hieraan kunnen bijdragen“.

De plannen worden in detail uitgewerkt in het begin van 2023, met diverse inhoudelijke partners zoals bijvoorbeeld de Stichting Breda Game City, en met partners gericht op de acquisitie van (applied) video game bedrijven voor de regio West-Brabant. De intentie is om slim voort te bouwen op bestaande initiatieven.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond