Deel dit artikel
-

Bredere identificatie mogelijk in Apple Wallet

Apple maakt zijn Wallet geschikt voor identificatie door bedrijven. Zij kunnen straks, vanaf iOS 17, digitale identificaties of ID’s accepteren die zijn opgeslagen in Apple Wallet.

Er was al sprake van digitale ID’s in Apple Wallet in de VS, waar een aantal staten de mogelijkheid bieden om een digitale versie van hun overheids-ID op iPhones te laden.

Momenteel worden dergelijke ID’s ondersteund in Arizona, Colorado, Georgia en Maryland. Hawaii, Mississippi, Ohio en het grondgebied van Puerto Rico, maar ook Connecticut, Iowa, Kentucky, Oklahoma en Utah zullen snel volgen.

Tot nu toe was het gebruik van die ID’s beperkt tot enkele deelnemende luchthavens en diensten van de Transportation Security Administration.

Met de nieuwe functies wordt het voor bedrijven bijvoorbeeld mogelijk om de leeftijd van gebruikers te controleren, onder meer bij de verkoop van alcohol of de verhuur van auto’s. Zij hoeven daarvoor geen extra hardware aan te schaffen.

Er wordt gebruikmaakt van near-field communication (NFC) om een veilige Bluetooth-verbinding tot stand te brengen tussen de iPhone en Apple Watch van de gebruiker en apparaten van overheden of bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond