Deel dit artikel
-

Breedband en tv worden fors duurder

De grootste internetaanbieders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli. Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen verhogen, zo blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Pricewise.

Gemiddeld gaat het om een bedrag van 2 tot 3 euro per maand, omgerekend 20 tot 40 euro op jaarbasis. Bij stijgingen die hoger liggen dan de huidige inflatie, zoals het geval is bij KPN, Ziggo en XS4ALL, hebben bestaande klanten het recht om hun contract kosteloos op te zeggen.

Bij Ziggo gaat het om een gemiddelde verhoging van 1,65 euro per maand. De abonnementsprijzen van de meest afgenomen alles-in-1-pakketten gaan echter met 2 euro omhoog.

Bij KPN gaat het om een verhoging van 2,50 euro per maand bij de verschillende pakketten voor internet en voor internet en tv. Abonnementen die werden afgesloten voor juli 2017 gaan ook in prijs omhoog, variërend van 1 euro tot 4 euro per maand. In tegenstelling tot Ziggo staat tegenover de prijsverhoging van KPN wel een hogere internetsnelheid, van 40 Mb/s naar 50 Mb/s.

Telfort voerde vorige maand al prijsverhogingen door. De aanbieder verhoogt de maandprijzen van nieuwe internetpakketten van 30 naar 35 euro per maand.

Bij T-Mobile zullen er net als vorig jaar geen prijsverhogingen plaatsvinden. Alleen bij glasvezelpakketten met een snelheid van maar liefst 750 Mb/s krijgen nieuwe klanten in plaats van 12,50 nu 10 euro korting per maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond