Deel dit artikel
-

BREIN bereidt stappen voor tegen bulletproof hosters

Anti piraten-organisatie BREIN bereidt stappen voor tegen bulletproof hosters, hostingbedrijven die zich nauwelijks laten intimideren. Dat maakte BREIN bekend in een jaaroverzicht.

Over het algemeen krijgt BREIN volop medewerking van hostingaanbieders wanneer illegale content wordt aangetroffen, ‘enkele notoire uitzonderingen’ daargelaten.

Massale inbreuk op auteursrecht vindt volgens de organisatie met name plaats via torrentsites en trackers, cyberlockers en streaming/downloadlinksites, usenet en zogenoemde nzb-link- en spotsites. Het gaat om zowel streamen als downloaden en bij muziek in toenemende mate om stream ripping’ van met name YouTube.

BREIN zal stappen ondernemen als streamrippingdiensten Nederland als uitvalsbasis zouden nemen. Illegale diensten worden vrijwel uitsluitend anoniem beheerd en proberen ook hun gebruikers te anonimiseren. Ook spelen pagina’s op Facebook met enige regelmaat een centrale rol.

Ook treedt BREIN op tegen fan-subbers, onofficiële ondertitelaars. BREIN heeft hen ‘met succes’ aangesproken op het maken en uploaden van ondertitels voor illegaal verspreide film en series. Enkele subbers zijn met crowdfunding als Stichting Laat Ondertitels Vrij een procedure aangevangen tegen BREIN om een verklaring voor recht te krijgen dat het hen is toegestaan om ondertitels te maken en te verspreiden voor legaal aangeboden content. De uitspraak wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht.

Deel dit bericht

1 Reacties

Anoniem

Het is en blijft jammer dat Nederland altijd achter loopt met tv series. Logisch dat je via illegale content de serie volgt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond