Deel dit artikel
-

BREIN gaat aanbieders illegale streams aanpakken

Stichting BREIN gaat aanbieders van illegale videodiensten aanpakken. De organisatie meent dat te kunnen doen op grond van het GeenStijl-arrest, dat (bewust) linken naar illegale content strafbaar stelt.

Het gaat met name om aanbieders van settopboxen die linken naar illegaal aanbod. Deze partijen zijn volgens BREIN verplicht vooraf te onderzoeken of die bronnen legaal zijn.

BREIN heeft al een gerechtelijke procedure lopen met betrekking tot kastjes die zijn voorgeprogrammeerd om van illegale linksites gebruik te maken. Daarbij zijn ook vragen gesteld aan het Europese Hof. De zitting in die zaak vindt op 29 september plaats.

De vraag in die zaak is onder meer of de aanbieders van deze kastjes zelf inbreuk maken door die voorprogrammering die naar sites leidt die structureel naar illegale films en series linken. Met de uitspraak van het Hof vorige week is het waarschijnlijk dat die vraag bevestigend zal worden beantwoord en dat deze aanbieders uiteindelijk aansprakelijk gehouden kunnen worden voor de schade die zij veroorzaken, zegt BREIN.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter

Shit. Daar gaan m’n voetbal streams…

bert

Ik hoop dat er een keer een snuggere rechter op zo’n zaak komt die de bal teruglegt bij contentaanbieders. Die bieden namelijk zelf achterdeurtjes voor Google bot e.d. om geïndexeerd te worden, maar willen niet dat kijkers diezelfde toegang benutten. Beetje alsof een voetbalstation de vluchtdeuren tijdens een wedstrijd laat openstaan en gaan piepen als mensen vanaf de openbare weg naar binnen gluren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond