Deel dit artikel
-

BREIN haalt nu ook illegale internet radiostations uit de lucht

Stichting BREIN heeft voor het eerst een online radiozender uit de lucht gehaald omdat het geen geldige licentie heeft.

Het gaat om GBC Radio, een zender die onder meer verzoeknummers van luisteraars draaide. Men verwierf inkomsten door advertenties te verkopen.

BREIN moest wel naar de rechter (pdf) om de zender het zwijgen op te leggen. Die bepaalde dat het station moest stoppen op straffe van een dwangsom van 2000 euro per dag met een maximum van 50.000 euro.

BREIN-directeur Tim Kuik zegt dat internetstations voor een paar tientjes licentie kunnen kopen. ‘Net zoals je voor je apparatuur geld uitgeeft, is het ook redelijk dat je betaalt voor de muziek die je gebruikt.’

De beheerder heeft nu een melding op zijn site gezet waarin hij uitlegt dat hij op last van BREIN is gestopt en aankondigt dat hij ‘met licentie’ terug zal komen.

BREIN heeft al aangekondigd dat het meer illegale stations gaat aanpakken.

Deel dit bericht

4 Reacties

Allard Posthumus - The media exchange

De suggestie dat je voor “enkele tientjes” per maand een licentie kunt kopen is niet juist. De goedkoopste commerciële buma / sena licentie kost 120 euro per maand.

arie zwetsma

wat ontzettend stom dat er belasting geld gaat naar dit initiatief. zonde dat er zoveel energie wordt gestoken in piraterij terwijl veel van deze “overtredingen” vaak een screeuw om verbetering zijn van de gevestigde orde. als de branche zoveel geld verliest laat het dan zijn eigen controleapparaat in de lucht houden.

H van dijken

Dus volgens BREIN zou het heel normaal zijn als Bill Gates een vergoeding ontvangt voor het gebruik van Windows want daar word indirect weer geld mee verdient? Ik blijf dat hele auteursrecht een vreemd iets vinden

freddie

tim Kuik is een grote zakken vuller
int veel geld .
en waar blijft dat geld
niet bij de muzikant of filmaker .
en wat haal het uit zijn er minder illegalen muziek of films nee
brein is een leeg brein met alleen een missie geld innen .

maar waar gaat het naar toe
want een echte oplossing hebben ze bij brein niet .
want daar hebben ze de hersens niet voor .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond