Deel dit artikel
-

BREIN trekt aan de bel over snelle groei illegale video-abonnementen

Uit inmiddels 300 acties tegen verkopers is gebleken dat een paar honderdduizend kastjes met illegale video-abonnementen in Nederland zijn verkocht. Het aanbod groeit snel dit jaar. De laatste paar maanden al een verviervoudiging op sommige online platforms. Legale aanbieders lopen miljoenen aan abonnementen en pay per view inkomsten mis, aldus BREIN directeur Tim Kuik bij BNR Nieuwsradio.

Online aanbod van kastjes en abonnementen ‘rijst de pan uit’. De verkoop gaat online en via elektronicawinkels. De satelliethandel ligt op zijn gat en wordt vervangen door illegale IPTV. Kuik: ‘Je koopt een kastje en het abonnement ontsluit je met een code. Een abonnement kost zo’n 15 euro per maand en een kastje tegen de 100 euro. Je krijgt dan toegang tot duizenden kanalen uit alle landen inclusief betaalkanalen met sport, films, series. Probleem is: de signalen van de kanalen en de films en series zijn gestolen.’

Het zijn criminele organisaties die de signalen stelen en de infrastructuur opzetten en verkopers van de codes voorzien, stelt Kuik.

Veel van de nodige servers en ruimte worden ook nog eens gehuurd bij een klein aantal Nederlandse hostingaanbieders die formeel claimen niet te weten wat hun criminele klanten doen en hen ‘discretie’ verzekeren en ook nog adviseren hoe zij zich het beste tegen ‘aanvallen’ kunnen verdedigen. Meldingen van benadeelden worden volgens Kuik enkel doorgestuurd aan de criminelen die daar uiteraard niets mee doen.

Ondanks schikkingen met aanbieders, zijn zwaardere middelen nodig en is strafrechtelijk onderzoek nodig. Kuik: ‘Ook Nederlandse hosting providers moeten hier alert op zijn. Providers die onderdak geven aan zulke illegale diensten en bewust hun ogen dicht houden, moeten vervolgd worden.’

Foto Pixabay

Deel dit bericht

4 Reacties

Eric

O jee Tim, werk aan de winkel. Run Forrest, run!!!!

Ronald

Inkomsten mis? Of deze “klanten” überhaupt een abonnement hadden genomen op de legale alternatieven.

Peter Selie

Noem dit soort initiatieven geen criminele organisaties. Wat een bullshit is dat. Brein, Buma en Sena zijn hier de criminele organisaties. Neem nu Artiest A. Ik huur hem in voor mijn feest om op te treden, ik betaal die artiest een dikke gage en dan komt Buma janken dat ik rechten moet betalen omdat de artiest zijn eigen liedjes jankt op mijn feest. Neem nu de Sena, die jonge radio amateurs met hooguit 10 online luisteraars gruwelijke bedragen oplegt om hun hobbies uit te voeren..

Als Ziggo en al die andere aanbieders eens normale prijzen hanteren dan is het zo klaar. Dat zie je ook bij het gebruik van Spotify. Wie download er nog de top40? Bijna niemand. Omdat 80,- per jaar een redelijk bedrag is en mensen dat er voor over hebben. De markt is jarenlang uitgebuit. Ik betaal bij Ziggo 140,- per maand wat ik voor 15 per maand kan krijgen. Tv wordt gezien als cashcow en het publiek is het zat om daaraan mee te werken. Power to the people!

Kodi-dev

Eigen schuld ‘jullie babyboomers geilen op meer ‘meer’meer geld dus dit is je straf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond