Deel dit artikel
-

BREIN werkt met deurwaarders om niet betalende inbreukmakers achter de broek aan te zitten

Stichting BREIN werkt sinds kort samen met een deurwaarders en een incasso kantoor om niet betalende inbreukmakers achter de broek aan te zitten. Kennelijk is dat nodig.

Vorige week dinsdag stond BREIN in de Rechtbank Den Haag in een comparitie zitting tegenover een grote torrent uploader van het in 2016 opgerolde 2Lions releaseteam. De groep uploadde torrents op illegale websites als ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare, de torrents zijn destijds door de uploaders verwijderd. In totaal werd er voor 67500 euro geschikt met de uploaders.

De overeengekomen betaling bleef echter uit waardoor BREIN genoodzaakt was om de voormalig uploader tot betaling over te laten gaan via een incassotraject.

Ter zitting is overeengekomen dat het oorspronkelijke schikkingsbedrag dat met deze uploader overeen was gekomen wordt verhoogd met de proceskosten en de incassokosten. Hiermee is het te betalen schikkingsbedrag verdubbeld.

Deel dit bericht

4 Reacties

allard2

Voor wie handelt Brein??
Eigen portemonnee?
En maar beboeten en deurwaarders sturen.
krijgen de echt benadeelde ook uitgekeerd door Brein???

wim

nee brein heeft naar eigen zeggen afspraken met de belanghebbende, en mag het geld houden, nogmaals volgens eigen zeggen! (zouden al die belanghebbende wel weten hoeveel geld brein binnen haalt, voor hun en niet terug geeft, zou toch eens iemand de belang hebbende moeten influisteren, zeker omdat brein een stichting is en alles openbaar is, ook hun financiën)
wel knap dat ze ook mogen opsporen op ip adres, gezien de privacy wet, maar maak mij geen zorgen voor ieder die brein sluit zijn er 10 nieuwe, en nu met Android boxen en de 100.000 apk met gratis de nieuwste films wens ik hun veel succes, dweilen met de kraan open.

QAnon-Intelligence

Goh brein vult slechts eigen portemonnee, geld verdwijnt als sneeuw voor de zon het haalt de rechthebbende auteurs waar inbreuk op gemaakt is niet eens, het bekende strijkstok mentaliteit waar alles aan blijft hangen. Daarbij wanneer gaan we claims aanhangig maken omtrent al die zinloze kopie heffingen op data dragers, dit was voor heen om de auteurs tegemoet te komen, maar waar vloeit dit geld heen !! Wordt het niet tijd om een giga schade claim bij brein neer te leggen waarbij geheel Nederland vergoed wordt op de onterecht betaalde kopie heffingen op data dragers !! Kijken of ze dan nog zo stoer zijn !! Laten we beginnen met paar miljoen voor het algeheleklootjesvolk als borg wat boven op die claim kan worden gelegd.

Hopelijk is er een partij bits of freedom die hier wellicht wat inziet kwa zinvol zijn of niet.

Waarom nog kopie heffingen heffen op data dragers terwijl download/upload aan banden gelegd wordt.

Q

Ad

Brein is tesamen opgericht door BumaStemra, NVPI en stichting videoveilig en werken voor auteurs in de muziek, film en game/software industrie.

Was niet echt heel moeilijk op te zoeken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond