Deel dit artikel
-

Brightfolk neemt strategisch belang in Klarna

Het investeringsvehikel van de Deense miljardair Anders Holch Povlsen neemt een strategisch belang in betaalspecialist Klarna.

Brightfolk neemt aandelen over van General Atlantic, DST Global en Niklas Adalberth. Hoewel zij nog wel een belang houden in de e-commercespecialist is het niet bekend hoe groot die zijn. Evenmin vertellen de partijen iets over de waardering waartegen de transacties plaatsvinden. Bij de laatste ronde was dat twee miljard euro.

De nieuwe aandeelhouder is geen onbekende op de Europese mode- en e-commercemarkt. Anders Holch Povlsen [?] is eigenaar van Bestseller Group, een van Europa’s grootste modebedrijven. Daaronder vallen onder meer Jack & Jones, Vera Moda en sinds vorig jaar Miinto. Daarnaast heeft de Deen significante belangen in ASOS en Zalando.

Onlangs bleek in de Zweedse pers dat Klarna een bankvergunning heeft aangevraagd. Dat zou het bedrijf armslagen geven om producten en diensten te ontwikkelen. Het heeft een AAA-rating en is al jaren winstgevend.

Naar eigen zeggen groeide het transactievolume in 2016 met vijftig procent tot 15 miljard dollar. Dat komt deels door de 17.000 merchants, webwinkels, die zich nieuw aansloten in dat jaar. De teller stond eind december op zeventigduizend. Het aantal gebruikers groeide in dat jaar met twaalf miljoen tot zestig miljoen. Het zijn vaak maar niet uitsluitend modewinkels die de dienst inzetten om zijn klanten achteraf betalen aan te bieden. Sinds kort kunnen zijn in een app al hun transacties zien.

Foto: antonio (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond