Deel dit artikel
-

Bringly rolt bezorgdienst uit over Duitsland

Het Nederlandse logistieke techbedrijf Bringly rolt zijn diensten uit over Duitsland. Winkeliers kunnen CO2-neutrale bezorging gaan aanbieden op de dag dat de order plaatsvindt.

Nadat Bringly vorig jaar zijn diensten in België uitbracht, is nu Duitsland aan de beurt.

Helemaal nieuw is het Amsterdamse bedrijf er niet, want het heeft al enkele maanden praktische ervaring opgedaan met het inregelen van zijn systemen. Dat gebeurde in Berlijn, München en Hamburg. Met bestaande klanten zijn de lokale bezorgprocessen en diensten geoptimaliseerd.

Daarna ging het systeem live in tien andere steden en nu kunnen nieuwe klanten, retailers en webshops, zich inschrijven voor de klimaatvriendelijke diensten van het Nederlandse bedrijf.

Bringly bekijkt per stad welke lokale logistieke CO2-neutrale bezorgopties beschikbaar zijn en neemt die op in zijn platform. Het gaat daarbij enkel om same-day delivery vanuit winkels, hubs, darkstores en centrale distributiecentra.

Concreet betekent dat: zo snel als binnen uur en uiterlijk tot ’s avonds negen uur, per fiets of elektrisch busje. Nog preciezer. Bringly ontwikkelt de software die dit logistieke proces managet.

“Duurzame same-day bezorging is nog niet de standaard in Duitsland, maar dankzij ons schaalbare netwerk van fietsen, elektrische voertuigen en slimme software zetten we stappen in de juiste richting”, schetst Head of Partnerships Kas van den Ban het doel.

Vorig jaar nam naast Shamrock Ventures ook investeerder Ponooc een belang in het bedrijf van CEO Rajiv Laigsingh. Ponooc is sinds 2014 actief richting Europese start- en scale-ups met speciale interesse voor duurzame energie en mobiliteit. Het portfolio bevat bedrijven als Swapfiets, Trunkrs, Tranzer, DOCKR, Unu, Check en Yego.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond