Deel dit artikel
-

Brits groen licht voor fusie Takeaway en Just Eat

De UK Competition and Markets Authority heeft geen bezwaar tegen de fusie van de reclameplatformen voor bezorgrestaurants Takeaway en Just Eat.

Eind januari begon de toezichthouder een onderzoek naar de voorgenomen transactie. Er is vooral gekeken naar de vraag of Takeaway.com op eigen kracht eenzelfde marktpositie had kunnen verwerven als wat nu wordt bereikt met de fusie en bovendien of die wens opportuun was.

‘Nee’, luidt nu het antwoord. Het Nederlandse bedrijf zou zelfstandig nooit op de Britse markt actief hebben willen worden.

Hoofd Fusies van de CMA Colin Raftery heeft geen zorgen over concurrentieverstoring of storende marktmachtsposities.

Los van het Engelse fiat maakte Takeaway.com zelf vanochtend bekend dat het 400 miljoen euro uit de markt heeft gehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen en 300 miljoen euro met een converteerbare obligatielening die in 2026 afloopt.

Kort na de uitbraak van het coronavirus in Europa verloor Takeaway.com in korte tijd een kwart van zijn beurswaarde. Dat is volledig hersteld. Een aandeel kost nu 88,30 euro. Twee procnet minder dan gisteren aan het einde van de handelsdag in Amsterdam.

Foto: Franklin Heijnen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond