Deel dit artikel
-

Britse bezorgdrone startup mag de lucht niet in

Het Londense Bizzby wil een bezorgdienst voor particulieren opzetten rond drones. De Bizzby Sky kan pakjes tot 500 gram veroeren. Gebruikers kunnen bestellen via een app.

Buzzby is daarmee de zoveelste (Europese) startup die een toekomst ziet voor bezorgen met drones, maar loopt net als veel andere drone startups tegen wetgeving aan. De Britse Civil Aviation Authority geeft geen toestemming voor het vliegen met Unmanned Aerial Vehicles over bevolkte gebieden. Buzzby is inmiddels een petitie begonnen om daarin verandering te brengen.

Domino’s Pizza en Amazon deden afgelopen jaar experimenten met drones, maar zullen voorlopig geduld moeten hebben. De regels voor het vliegen met drones zijn ook in Nederland aangescherpt en de eerste boetes zijn inmiddels uitgedeeld.

Deel dit bericht

4 Reacties

Paul Haarman

Naast de wetgeving zullen er zeker nog een aantal andere zaken zijn die het bezorgen met drones in de weg staan. Onze industrie loopt vaak nogal erg ver voor de troepen uit: zelfrijdende auto’s, drone-delivery, de techniek is er maar de inpassing in de huidige samenleving is een ander verhaal. Nog heel erg veel obstakels te overwinnen, dat duurt nog wel even.

Bart Leeffers

Het zag er indrukwekkend uit, maar hebben we met de huidige techniek (batterijen) wel voldoende vliegtijd om heen en terug te vliegen?
En het stukje door het raam vliegen zag er mooi uit, maar een drone heeft daar wel additionele techniek voor nodig die het nodige gewicht en energie verbruik toevoegt.

willem maatman

Hahaha, als er eentje naar beneden valt en je staat er onder ben je morsdood. Dat schijnt niet helemaal door te dringen tot de ‘avant garde’ van de zogenaamde vernieuwende generatie startup ondernemers. Vroeger kregen we dit soort ideeën nadat we een jointje gerookt hadden. Lach-kick heette dat.

Geert

Wil niet weten wat er allemaal kan gebeuren als alle bedrijven beginnen leveren met hun drone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond