Deel dit artikel
-

Britse retailketen Phones 4U valt om: 5000 banen weg

Retailer Phones 4U uit Engeland is failliet. Ruim vijfduizend banen staan op de tocht. Directe aanleiding is het besluit van enkele mobiele aanbieders om niet meer te willen leveren.

Phones 4U, met 720 winkels gespecialiseerd in mobiele telefoons en abonnementen, maakte vorig jaar nog 105 miljoen pond winst, en had nog genoeg geld op de bank staan, maar ziet zich geconfronteerd met onwillige partners. 02 en Three leverden al niet meer aan de retailer en Vodafone volgde dat voorbeeld twee weken terug. Dit weekend haakte ook EE af. Daarop heeft eigenaar BC Partners besloten om de stekker eruit te trekken. “Zonder leveranciers is er voor ons geen toekomst.”

De providers trokken zich terug omdat de marges in hun ogen niet hoog genoeg waren. Zij willen rechtstreeks via internet aan klanten verkopen, en niet meer via de ‘High Street’. De enige winkel die nog op transparante wijze inzicht biedt in prijzen is Dixons Carphone.

De keten bestond al sinds de jaren tachtig. Oprichter John Caudwell verkocht het bedrijf in 2006 voor 1,5 miljard pond. Op zijn hoogtepunt waren er 10.000 mensen in dienst. De site is vandaag al uit de lucht gehaald en verwijst alleen nog naar servicenummers.

Volgens Ed Achterberg van Telecompaper is de trend van rechtstreekse verkoop ook al in Nederland gaande. “Phone House is de enig overbleven onafhankelijke telecomketen, de andere winkels zijn van de mobiele aanbieders zelf. Dat de traditionele telecomretailers het moeilijk hebben, mag duidelijk zijn.”

Volgens Telecompaper zijn de afgelopen zes maanden 38 procent van alle telefoons en abonnementen (pakketten) in Nederland via de reguliere winkels in de straat gekocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond