Deel dit artikel
-

Britse webvertising-markt groeit explosief

De online advertentiemarkt in Groot-Brittanië vertoonde het afgelopen jaar een opmerkelijke groei. Terwijl de advertentiemarkt over de hele breedte terugliep, steeg de verkoop van online advertenties met bijna dertig procent. Dat staat in schril contrast met de neergang van vijftien procent die Amerika in hetzelfde jaar noteerde.

De cijfers komen van Forrester. Tegen Reuters zei Forrester-analist Rebecca Ulph: "De jaren van driecijferige groei zijn wel voorbij, maar Engeland heeft toch een zeer respectabele groei van 28 procent voor elkaar gekregen." Ze noemt webvertising het enige sprankje hoop in een neergaande economie. De Britse advertentiemarkt zakte met 3,4 procent. Op de online markt was Groot Brittanië overigens al koploper

De omzet uit webvertising kwam daarmee op 174 miljoen dollar. Financiele diensten behoorden tot de grootste adverteerders. Zij tekenden voor een kwart van de omzet, en groeiden maar liefst 59 procent. Consumentengoederen en media & entertainment, de nummers twee en drie op de lijst, groeiden met respectievelijk elf en zeventien procent.

De groei is opvallend te noemen, aangezien veel landen kampen met een terugloop van online advertentie-inkomsten. Zo daalde de omzet in de VS in 2001 met bijna vijftien procent .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond