Deel dit artikel
-

Broedplaats voor innovatie: Media Innovation Hub op het Media Park

Op de eerste dag van de Dutch Media Week is de Media Innovation Hub op het Media Park in Hilversum offcieel geopend. Bedrijven, overheden en onderwijs vormen een levendige gemeenschap waar media-innovaties als Artifical Intelligence en VR-concepten worden klaargestoomd voor de markt. De openingshandeling was in stijl: driedimensionale avatar Digital Sue hield dankzij Artificial Intelligence een inspirerende openingsspeech.

De Media Innovation Hub is een initiatief van de gemeente Hilversum, de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Regio Utrecht (ROM), Beeld & Geluid, Studio XNL, Metaverse Werkplaats, de Nederlandse Vereniging voor Content Producenten en VodafoneZiggo. Al deze partners gaan binnen de Hub samenwerken aan innovaties op gebied van kunstmatige intelligentie, virtual reality, 5G-toepassingen en virtuele producties.

Het nieuwe iniatief werd gisteren ook al even genoemd in Cross Media Café: Spatial computing, een middag gewijd aan de ruimtelijk revolutie: metaverse, VR en 3D geluid,

Rufus Baas, Kwartiermaker Metaverse Werkplaats, is een van de initiatiefnemers van de innovatiehub . De Metaverse Werkplaats (‘Die naam houden we gewoon’) is een een soortgelijk initiatief op het Media Park van zes creatieve Mbo vakscholen, waarbij studenten samen met docenten en medewerkers van media-en productiebedrijven werken aan toepassingen voor immersieve technologieën.

Het mediagebruik neemt alsmaar toe en er zijn steeds meer verschillende vormen om media te beleven. Waar bedrijven zoeken naar nieuwe innovaties en nieuwe producten, zorgen onderwijsinstellingen voor de noodzakelijke nieuwe kennis voor het ontwikkelen van nieuwe vormen van content. Binnen de Media Innovation Hub ontmoeten beide werelden elkaar. Ook bezoekers van Beeld & Geluid kunnen straks kennismaken met veelbelovende toepassingen die voortkomen uit de Media Innovation Hub.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond