Deel dit artikel
-

‘Broos herstel voor de hotelmarkt’

Het aantal hotelboekingen is in de laatste week van april meer dan verdubbeld ten opzichte van de eerste week van april. Dat zegt Hoteliers.com, leverancier van boekingsoftware voor meer dan duizend hotels.

Het aantal transacties is met 110 procent gestegen. Het totale volume is nu -78 procent vergeleken met vorig jaar, tegen -91 procent in de eerste week van april.

Wat verder opvalt is dat de gemiddelde boekingswaarde in de laatste week van april zelfs 8 procent hoger ligt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit komt omdat er met name langere verblijven zijn geboekt en ook de wat luxere accommodaties in eigen land in trek zijn.

Landgoed de Holtweijde, een luxehotel in Twente met een culinair restaurant dat sinds eind april weer is geopend voor hotelgasten, zegt dat er behoorlijk geboekt is voor met name mei en juni, sommige weekenden zitten alweer op de oude maximale bezetting.

Hotelketen Gr8 Hotels zet de komende weken groots in met een zogenaamde Staycation in eigen land campagne, om de naamsbekendheid van de keten in de binnenlandse markt te vergroten.

Intussen biedt boekingsplatform Bidroom hotels het gebruik van hun platform voor de rest van 2020 gratis aan. Bidroom werkt normaal gesproken zonder commissie, maar met een lidmaatschap die pas hoeft te worden betaald als via het platform een afgesproken minimale omzet is gegenereerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond