Deel dit artikel
-

Browseroorlog: Chrome passeert Firefox

Googles browser Chrome rukt verder op. Volgens Net Applications is Chrome wereldwijd goed voor 17,9 procent van het desktopverkeer. Het is ook de eerste keer dat Chrome Firefox passeert.

De browser van Google wist een jaar geleden al een marktaandeel van zestien procent te halen, Firefox stond toen nog op 20,3 procent. Op de desktop blijft Internet Explorer domineren met een marktaandeel van 57,8 procent, flink hoger dan een jaar geleden.

De toenemende populariteit van Chrome is niet moeilijk te verklaren: Google adverteert nog altijd flink met Chrome, onder meer op de thuispagina van het Google-zoekscherm. Daarnaast is Chrome ook de standaardbrowser op Android toestellen.

De statistieken wijken af van andere metingen. Bij andere zogenoemde webtrackers als StatCounter doet Chrome het al enige tijd beter dan Internet Explorer. De reden van die verschillen is gelegen is afwijkende meetmethoden: Net Applications kijkt naar het aantal unieke bezoekers per dag.

Firefox moet al langer marktaandeel inleveren. De vraag is of nieuwe versies daarin verandering brengen: Mozilla heeft deze week Firefox 29 uitgebracht met de zogenoemde Australis-interface en nieuwe synchronisatieopties. Andere verbeteringen hebben betrekking op beveiliging (end-to-end-encryptie).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond