Deel dit artikel
-

Brunawinkels worden 24×7 afhaal- en bezorglocatie pakketten

Bruna en De Buren introduceren samen een nieuw nationaal retailconcept waarbij consumenten 24×7 pakketten kunnen halen en afleveren voor verzending.

Bij de winkels van Bruna verschijnen in de komende maanden pakketkluizen. Daar kunnen dag en nacht pakketjes in en uit de logistieke stroom worden gestopt en gehaald.

Uiteindelijk wil De Buren naar een netwerk van zeker duizend pakketkluizen verspreid over Nederland. Bruna levert daar een potentiële bijdrage aan van 350 locaties.

Brunabaas Fred Zeegers: “We zijn al langer bezig met onze omnichannel-strategie, waarbij we het traditioneel sterke netwerk van onze winkels verbinden aan de nieuwe mogelijkheden die het internet ons biedt. De Buren begeeft zich ook op het snijvlak van de digitale en fysieke wereld, dus passen wij in die zin perfect bij elkaar.”

De eerste praktijkproeven beginnen deze maand nog in Rotterdam, Venray en Amsterdam.

De Baas van De Buren Robin Dragstra zegt dat bedrijven, vastgoedeigenaren en ketens ook wel mee investeren in de installatie van de kluiswanden. Of dat bij Bruna ook het geval is, houdt hij in het midden. Die investering verdient zich betrekkelijk snel terug, wat zo’n project ook interessant maakt om meerdere verdienmodellen aan te hangen.

Het zijn ondertussen niet enkel consumenten die de kluisjes gebruiken. Ook bedrijven nemen capaciteit af om objecten aan elkaar over te dragen.

‘Local to local’ wordt interessanter naarmate er in een stad meer locaties zijn.

De kluizen van De Buren worden neergezet als een onafhankelijk netwerk van haal- en brengpunten. DHL en TNT zijn erop aangesloten. Consumenten die bij een online bestelling aangeven dat ze een pakketje lokaal willen afhalen komen dan vaak hier terecht. “Een kwart van de Nederlanders wil afhalen, driekwart wil het thuisbezorgd krijgen”, zegt Dragstra.

Er zijn ook plannen om het concept Kluis aan Huis uit te rollen, maar dat staat niet bijzonder hoog op de agenda.

De Buren heeft zestig procent van de huidige kluiswanden op retaillocaties, twintig procent op kantoren en twintig procent op strategische locaties als stations.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond