Deel dit artikel
-

Brussel: Apple belemmert ontwikkelaars in App Store

De Europese Commissie meent dat Apple de Digital Markets Act overtreedt. App-ontwikkelaars krijgen te weinig slagruimte om gebruikers te informeren over goedkopere aankooplocaties hun software.

Bijvoorbeeld: een app-ontwikkelaars die vertelt dat dezelfde app op zijn eigen site goedkoper is te downloaden dan in de App Store. Bovendien vraagt de telefoonmaker te veel geld voor click-outs naar externe websites van app-uitgevers.

Hiermee belemmert Apple ontwikkelaars en hun gebruikers. Deze vorm van machtsmisbruik is een overtreding binnen de Digital Markets Act (DMA). Eerder vandaag maakte de Europese Commissie haar zienswijze op dit onderwerp bekend.

De Commissie besluit bovendien tot een nieuw DMA-onderzoek dat zich richt op alternatieve, externe downloadwinkels voor Apple-software en andere mogelijke distributiekanalen voor ontwikkelaars. Het is Europa te doen om een gelijk speelveld voor alle partijen te faciliteren die in de EU actief zijn.

Apple zou een boete riskeren, zoals het eerder al een geldstraf kreeg om het dwarszitten van concurrenten bij zijn muziekwinkel.

Foto: European Parliament (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond