Deel dit artikel
-

Brussel neemt Uber-taxi’s in beslag

De stad Brussel blijkt afgelopen weekend vier Uber-taxi’s in beslag te hebben genomen na het inzetten van undercoverklanten. Het stadsbestuur had eerder een verbod afgekondigd, maar dat werd door Uber genegeerd.

Volgens de Belgische Mobiliteitsminister beschikken Uber-chauffeurs niet over de benodigde vergunningen en worden geen belastingen betaald.

Het Brussels Gewest had de acties met als klant vermomde inspecteurs al aangekondigd. Eerder wilde Brussel ook al de app verbieden. Die moet geheel uit de appwinkels van Google en Apple verdwijnen.

Bevoegd minister Pascal Smet (s.pa) diende enkele weken terug een strafklacht in bij het parket tegen Uber. Smet zegt geen bezwaar te hebben tegen nieuwe initiatieven als ze zich een beetje schikken naar de geldende regels.

In Spanje heeft Uber tijdelijk zijn activiteiten stopgezet nadat een rechtbank eerder besloot dat de taxidienst illegaal is.

Eerder deze maand heeft Uber een klacht ingediend bij de Europese Commissie over een nieuwe Franse wet die het werven van klanten via smartphones verbiedt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond