Deel dit artikel
-

Brussel overstag: toch ruimere mogelijkheden voor 5G

De Brusselse regering gaat de huidige stralingsnorm toch verhogen tot 14,5 V/m. Daarmee wordt het eindelijk mogelijk om 5G in Brussel uit te rollen.

De Brusselse minister van Leemilieu Céline Fremault (cdH) weigerde in 2019 stralingsnormen te verhogen uit zorg voor  straling.

Voor de regering blijft de gezondheid van de Brusselaars nog altijd vooropstaan. Daarom blijkt het gewest nog altijd de strengste stralingsnormen van het land hanteren. Die liggen ruimschoots onder de waarden die de WHO en ICNIRP (Internationale Commissie voor niet-ioniserende stralingsbescherming) aanbeveelt.

De regering nam de beslissing na kennis te hebben genomen van het tweede verslag van het 5G-coördinatieplatform en van de aanbevelingen van de 5G-overlegcommissie van het Brussels Parlement.

Ook zullen specifieke bepalingen over de infrastructuur voor mobiele telefonie opgenomen worden in de nieuwe Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening en het gewijzigd besluit over de vrijstellingen van een vergunning.

Een burgercommissie van het Brusselse parlement stelde nog onlangs voor zones in te voeren waar geen 5G-signaal is, zodat zij kunnen vergelijken wat de impact is van 5G-straling op het milieu en de gezondheid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond