Deel dit artikel
-

BTC Direct sponsor van Club Brugge

Cryptowisselkantoor BTC Direct wordt met zijn crypto-app BLOX voor de komende twee seizoenen mouwsponsor van het voetbalelftal van Club Brugge.

Dit is de tweede Champions League-club waar BLOX mee samenwerkt. Vorige week werd bekend dat BLOX in zee ging met Ajax. Met deze sponsordeal heeft de app zowel de kampioen van Nederland als die van België binnen de gelederen. De deal wordt volledig betaald in bitcoin, uniek in België en onder clubs in de Champions League.

De partijen bekijken of de BLOX-App is te integreren in de fanwallet van Club Brugge zodat supporters kunnen betalen met virtuele munten.

BTC Direct richt zich ook op de Frans-, Spaans-, Engels- en Duitstalige markt.

Met het gebruik van cryptomunten is Club Brugge niet zo ver als tientallen andere grote clubs in Europa. Zij verkopen aan fans eigen cryptomunten, voornamelijk om marketingdoeleinden. Supporters kunnen munten verdienen met acties, maar ze kunnen er in het digitale domein van hun club ook mee betalen. Dit gebeurt onder meer bij FC Barcelona, Juventus, Manchester City, Inter Milan, Arsenal en de nationale elftallen van Argentinië en Portugal.

Paris Saint-Germain contracteerde eerder deze maand Lionel Messi en betaalt een deel van zijn welkomstbonus uit in $PSG-munten. Die stegen met vijftig procent in waarde.

Al deze clubs betrekken de blockchaintechniek van het bedrijf Chiliz en passen diens Socios.com toe in de klantgerichte uitingen.

Foto: bluesbby (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond