Deel dit artikel
-

Btw op e-books en digitale kranten omlaag

Vanaf 1 januari 2020 geldt voor elektronisch geleverde boeken (e-books), kranten en tijdschriften het lagere btw-tarief van 9 procent. Dat was 21 procent.

Daardoor is er geen verschil in btw-tarief meer tussen papieren kranten, tijdschriften en boeken en de elektronische versies. E-books en digitale kranten en tijdschriften kunnen hierdoor goedkoper worden.

Het kabinet neemt deze maatregel na recente afspraken in de Europese Unie. Nederland heeft er als één van de initiatiefnemers op aangedrongen om een richtlijn aan te passen. Deze richtlijn veroorzaakte het btw-verschil tussen de papieren en elektronische publicaties.

Het lagere btw-tarief geldt vanaf dit jaar ook voor betaalde toegang tot websites van kranten of tijdschriften en onafhankelijke journalistieke platforms en downloadbare luisterboeken, bladmuziek en leermiddelen.

Het tarief van 9 procent geldt niet voor uitgaven die (vooral) bestaan uit reclame, video-inhoud of muziek. Denk hierbij aan betaalde (abonnementen op) streamingsdiensten voor films en muziek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond