Deel dit artikel
-

Buckaroo schoont klantenbestand op

Betaalplatform Buckaroo heeft de banden met gokbedrijven zonder licentie beëindigd. Dat zegt Jan Haglund, CEO van Buckaroo, in antwoord op vragen van Emerce.

“Buckaroo heeft op basis van haar acceptatieprocedure met alle partijen die niet voldoen aan de eisen, de samenwerking beëindigd. Momenteel bedient Buckaroo geen klanten die niet in het bezit zijn van een geldige Nederlandse licentie.”

Vorige week werd bekend dat de DNB betaalbedrijf Buckaroo onder druk heeft gezet om de banden met dubieuze gokbedrijven volledig te beëindigen. Ook vonden er twee invallen plaats van de politie en de Kansspeelautoriteit in verband met onderzoek naar drie gokbedrijven. Daarbij werd een voormalige topman aangehouden die door het OM wordt verdacht van witwassen, fiscale fraude, illegaal gokken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Deze man is op non-actief gesteld en ontslagen.

Tussen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur is eerder dit jaar onenigheid ontstaan over opschonen van het klantenbestand, wat leidde tot een bestuurscrisis. Buckaroo heeft dit voorjaar de bezem door het bedrijf gehaald. Een van de ontslagen werknemers stapte naar de rechter.

Volgens de Kansspelautoriteit worden er jaarlijks enkele tientallen invallen gedaan bij bedrijven die banden onderhouden met gokbedrijven zonder vergunning. Dat hoeven niet per definitie betaalaanbieders te zijn.

Buckaroo benadrukt dat zij geen verdachte is in enig onderzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond