Deel dit artikel
-

‘Buckaroo verkocht aan Franse investeerder’ (update)

Buckaroo wisselt van eigenaar. De ene Franse investeerder neemt het over van de andere en zou daar tussen de 100 à 150 miljoen euro voor betalen.

Dat bevestigen bronnen aan Het Financieele Dagblad. De sites van de betreffende bedrijven zelf geven nog niets prijs over de aanstaande transactie. Deze zou volgens de krant ter goedkeuring bij de toezichthouder liggen. Het groen licht kan in de eerste zes maanden van 2022 worden gegeven.

Buckaroo is in handen van het Franse investeringshuis BlackFin Capital Partners. Dat wil zijn belang overdoen aan het eveneens Franse Keensight Capital.

Al tien jaar koestert Buckaroo internationale ambities, maar anders dan Mollie en Adyen werkt het niet buiten de beneluxmarkt.

Sinds de verkoop aan Intrum Justitia in 2012, waarbij de earnout nog voor de rechter kwam, heeft het bedrijf internationale ambities. De Zweden deden hun deelname in 2017 van de hand. Onder BlackFin Capital Partners moest toen echt vaart worden gemaakt. Nu, weer vijf jaar later, wil Buckaroo met hulp van de nieuwe eigenaar zijn positie in de Benelux verstevigen. Dat laat directeur Paul Scholten (foto) aan de krant weten.

In 2020 kocht het betaalbedrijf Sisow, een gespecialiseerde paymentserviceprovider voor het MKB.

Update 06-12-2021 12:08:
Buckaroo bevestigt de investering middels een persbericht. Stanislas de Tinguy, Partner bij Keensight Capital zegt daarin: “Buckaroo is uitgegroeid tot één van de toonaangevende aanbieders van next-generation betaaldiensten in de Benelux. Het bedrijf is nu uitzonderlijk goed gepositioneerd om de aantrekkelijke kansen van de Europese online betaalmarkt te benutten, om in versneld tempo te blijven groeien en een nog groter succesverhaal te worden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond