Deel dit artikel
-

De Buik begint marketingbureau

De populaire culinaire website De Buik, over restaurants in Rotterdam en Amsterdam, begint een marketing- en activatiebureau.

“We kennen en de horeca en de consument goed. In die combinatie zit onze kracht”, vertelt een van de initiatiefnemers Gijsbregt Brouwer. Hij stond met Robert de Boer aan de wieg van de Buik.

De leiding over de Buik Food Marketing Agency is in handen van Willem van de Sar. Hij zal de organisatie helpen op- en uitbouwen. Momenteel werkt er vier man.

Brouwer licht toe: “Vanaf de oprichting is het onze missie geweest om de horeca en de bedrijven achter de horeca een podium te geven en hen vooruit te helpen. Onze sites hebben ons enorm geholpen om deze missie te realiseren en om een onmisbare plek te claimen in deze wereld. Met dit bureau nemen we de volgende stap en zetten we onze expertise, ervaring, netwerk, creativiteit en data in om de branche vooruit te helpen.”

De dienstverlening van het bedrijf is breed en varieert van content produceren en het meedenken aan marketingconcepten tot het opzetten van activaties, kwalitatief marktonderzoek en foodtrendtours. “We kijken vooral naar waar we de marketingpraktijk voor grote producten en MKB’ers in food, drinks en hospitality kunnen ondersteunen.”

“We snappen het verschil tussen chefs en ondernemers en weten tegelijkertijd de foodies te bereiken.”

De reden voor de oprichting van het bureau ligt in het feit dat De Buik als mediaplatform niet in alle commerciële vragen kan voldoen. Beurzen en marktonderzoek zijn twee voorbeelden. Daarom besloten de ondernemers de aparte marketing- en activatietak op te zetten. “We willen onze onafhankelijkheid ook niet te grabbel gooien.”

Het nieuwe bureau werkte reeds voor bedrijven als Zegro, Licor43, Ben & Jerry’s, Purple Pride en Swinckels.

De Buik is in Rotterdam al jaren een gevestigde naam in de culinaire wereld en onder restaurantbenzoekers. Sinds het voorjaar van 2018 is de titel ook beschikbaar voor Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond