Deel dit artikel
-

Buma/Stemra voorstander van pop-up op illegale downloadsites

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra steunt het voorstel vanuit de politiek om consumenten, die sites bezoeken waar illegaal content wordt aangeboden, via een pop-up door te verwijzen naar een platform waar legale muziek- en filmservices te vinden zijn.

Het voorstel is vandaag ingediend door de VVD en de PvdA als alternatief van het downloadverbod, dat volgens beide partijen niet te handhaven valt. De pop-up verwijst de consument naar het eerder dit jaar gelanceerde platform thecontentmap.nl, waar legale muziekdiensten worden aangeboden.

Buma/Stemra pleit tevens voor het inzetten van zogenoemde copyright alerts om consumenten te informeren zodra content uit illegale bron wordt gebruikt. Op basis van een samenwerking met de internetaanbieders krijgen accounteigenaren dan op op basis van de IP-gegevens een melding dat er sprake is van inbreuk en wordt verwezen naar legale alternatieven. De identiteit van IP-accounteigenaren wordt daarbij niet afgegeven, maar blijft bij de inyernetaanbieder.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martin Voorzanger

Is er ook een voorstel ingediend om pop-up blockers te verbieden?

Kees

Leuk als je content vindt en je krijgt zo een popup (als er geen tool voor is of speciaal voor komt om deze te blocken) en de content valt al jaren niet meer legaal te krijgen omdat het uit de roulatie is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond