Deel dit artikel
-

Bunq ‘heel winstgevend’, focus op VS-expansie

Bunq verwacht het jaar 2023 ‘heel winstgevend’ af te sluiten als er geen extra onverwacht grote kosten zijn, zoals een agressievere expansiestrategie in de VS.

De Nederlandse neobank is actief in Europa, maar bereidt zich voor op expansie naar de VS. “We hebben een plan en de markt daar heeft behoefte. We hebben nog overwogen dat met een lokale partij te doen, maar dan kunnen we niet de kwaliteit van dienstverlening garanderen die we onszelf opleggen.”

Aan het woord is oprichter en directeur Ali Niknam, in een audio-interview met Tech.eu.

Hij erkent dat het een pittige klus wordt om bunq als merk op te bouwen in de VS. “Daar moeten we dan extra moeite voor doen ja.” Dat kan betekenen dat de bank meer dan verwacht moet investeren in marketing in de aanloopfase.

Bunq heeft niet per se nog extra groeigeld nodig. Sinds het vierde kwartaal van 2022 is het winstgevend en blijft dat, als er geen grote extra kosten om de hoek komen. Een voorbeeld daarvan kan de VS-expansie zijn. Niknam sluit dan niet uit in zee te gaan met een externe investeerder. Tot op heden bekostigde hij nagenoeg alles uit eigen zak.

Volgens de ondernemer gebruikt 65 procent van de klanten bunq als zijn primaire bank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond