Deel dit artikel
-

bunq maakt 53,1 miljoen euro winst in 2023 en breidt uit naar VK

bunq, de op één na grootste neobank van Europa, heeft over het afgelopen kalenderjaar ruim 53 miljoen euro winst geboekt. Daarmee behoort de challenger naar eigen zeggen tot één van de weinige winstgevende neobanken ter wereld. bunq gebruikt de opbrengsten van haar eerste volledig winstgevende jaar ooit om internationaal verder te groeien.

Dankzij de recordwinst over het afgelopen jaar behoort bunq nu tot slechts vier procent van de ongeveer vierhonderd neobanken wereldwijd die structureel groene cijfers rapporteert. Het aantal gebruikers steeg van negen miljoen in juli 2023 naar elf miljoen aan het einde van december 2023. Daarnaast groeiden de gebruikerstegoeden in het afgelopen jaar van 1,8 miljard euro tot ongeveer 7 miljard euro, stegen de bruto-inkomsten uit abonnementen met twintig procent en waren de bruto rente-inkomsten bijna vijf keer zo hoog als het jaar daarvoor.

In afwachting van een Amerikaanse bankvergunning heeft de challenger nu ook een Britse E-Money Institution (EMI) licentie aangevraagd.

Sinds Brexit heeft bunq een tijdelijke Britse bankvergunning, maar de mobiele bank is vastberaden om zich permanent in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. Daarbij richt bunq zich voornamelijk op de 2,8 miljoen Britse digital nomads die het eiland rijk is.

Ongeveer een maand geleden lanceerde bunq haar eigen generatieve AI-platform: Finn. Sinds de lancering heeft Finn al bijna een half miljoen gebruikersvragen over bijvoorbeeld budgettering en transacties succesvol beantwoord.

Deel dit bericht

1 Reactie

M.

De rente mag ook best weer een beetje omhoog beste Bunq, met die winsten. Het rentegat tussen tussen en de grootbanken is steeds kleiner aan het worden het laatste jaar. Gezien dat voor veel gebruikers eigenlijk de voornaamnste USP van Bunq is lijkt het me niet zo gek om die zo scherp als mogelijk te houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond