Deel dit artikel
-

bunq ondersteunt nu officieel Apple Pay, Rabo en ABN volgen binnenkort

bunq is de volgende Nederlandse bank die Apple Pay voor de Nederlandse markt ondersteunt. Dit keer is geen omweg nodig. Ook Rabobank en ABN gaan Apple Pay introduceren.

Sinds voorjaar 2018 ondersteunde bunq Apples betaaldienst in enkele Europese landen. Daartoe moest de regio-instelling van de iPhone of Apple Watch tijdelijk worden veranderd naar Spanje of Italië. Ook was een premiumabonnement van 7,99 euro vereist. Na aanmelding kon met Apple Pay ook in Nederland worden betaald.

Inmiddels is de omweg niet meer nodig. ‘We zijn blij om Apple Pay officieel in Nederland te lanceren,’ zegt CEO Ali Niknam. ‘Nederlandse gebruikers kunnen nu Apple Pay gebruiken met zowel hun Maestro als Mastercard passen.’

Tot voor kort was ING de enige Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunde. Rabo kondigt inmiddels op een speciale pagina ook Apple Pay aan, maar zegt niet op welke termijn. Dat geldt ook voor ABN Amro. De verwachting is dat de betalingen niet lang op zich laten wachten. De Volksbank (ASN, SNS) en Triodos Bank hebben hun plannen nog niet toegelicht.

Naast bunq kondigde ook de Berlijnse bank N26 de ondersteuning in Nederland voor Apple Pay aan. Klanten kunnen hun N26-kaart koppelen aan Apple Pay via de N26-app of via de Apple Wallet-app. N26 lanceerde Apple Pay al eerder in verschillende Europese landen.

Ook de digitale banken Monese en Revolut ondersteunen voortaan Apple Pay in Nederland. Het klantenbestand van deze banken stelt hier echter weinig voor.

Deel dit bericht

3 Reacties

henk

Ron - Meneer

Jammer dat ING nog steeds Garmin pay niet heeft toegevoegd, zoals bv. ABN Amro en Visa wel hebben gedaan. Zou leuk zijn om het Apple monopolie enigszins te doorbreken.

Nils

Zojuist Abn Amro geactiveerd voor Apple Pay. Eindelijk!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond