Deel dit artikel
-

Buurtapp Nextdoor investeert in Duitsland en Engeland

De Amerikaanse unicorn Nextdoor koopt de Engelse buurtapp Streetlife, met 1,5 miljoen leden, en staat op het punt de Duitse markt te betreden.

De overname van het lokale sociale netwerk Streetlife is de eerste acquisitie van Nextdoor. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich.

In 2016 ging Nextdoor van start in Europa toen het de deuren opende in Engeland en Nederland.
Organisch groeien gaat de Amerikanen niet snel genoeg, dus trekken ze de portemonnee voor de Engelse buurt-app.

Gebruikers van de site en app kunnen er elkaar tips geven, oproepjes plaatsen en waarschuwingen delen. Het is een wat complexere variant op de WhatsApp-groepen die in veel buurten en wijken in Nederland actief zijn. Daarnaast bestaan er ook buurtapps als Verbeterdebuurt, Veiligebuurt en BuurtApp. Het is niet duidelijk of Nextdoor met een overname ook in Nederland een stevige marktpositie wil kopen. Het bedrijf zegt dat het tevreden is over de Nederlandse en Engelse activiteiten.

Een kwart van de Nederlandse buurten zou in kaart zijn op de internationale buurtapp, aldus de Financial Times.

In Duitsland is vooralsnog geen sprake van een vliegende start, want daar gaat het op eigen kracht binnenkort live. De voormalige baas van StudiVZ, destijds de pendant van Hyves, Marcus Riecke, heeft er de leiding. Hij moet het opnemen tegen lokale concurrenten als Nebenan.de en WirNachbarn.

Nextdoor heeft diepe zakken, want haalde in de afgelopen jaren voor 210 miljoen dollar aan venture capital op. Investeerders waarderen het bedrijf op 1,1 miljard dollar.

Foto: Alper Çuğun (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond